Само Левица остана достојна на идеалите од АСНОМ! Погледнете како размислувале за Грција левичарите и претходниците на партијата Левица

49
May be an image of text
22 септември 1946 I „Изјавуеме високо дека Грција нема никакво право на Егејска Македонија“ – Димитар Влахов
22 септември 2022 I „Македонија нема право на Македонците во Бугарија, Албанија и Грција“ – Таче и компанија