Претседателот Путин најави референдум: Русија не може да ги предаде блиските луѓе за да бидат растргнати од џелати

1,092
Русија не може да ги предаде луѓето блиски до неа за да ги распарчат џелатите и да не одговори на нивната желба да ја одредат својата судбина на референдуми, изјави рускиот претседател Владимир Путин.
„Не можеме, немаме морално право да ги предадеме наши блиски луѓе за да ги распарчат џелатите, не можеме а да не одговориме на нивната искрена желба да си ја одредат сопствената судбина, парламентите на Народни републики во Донбас, како и воено-цивилните администрации на регионите Керсон и Запорожје , одлучија да одржат референдум за иднината на овие територии и се обратија кон нас, кон Русија, со барање да го поддржиме таков чекор“, рече Путин во своето обраќање до граѓаните на Русија. .