Кралското семејство објави досега невидена фотографија од покојната кралица Елизабета Втора. Фотографијата е направена по повод платинестиот јубилеј на кралицата.

 

Елизабет во него изгледа екстремно поинаку, а на денот на нејзиниот погреб снимката успеала многу луѓе да расплака.

 

Кралицата Елизабета Втора е првиот британски монарх кој прослави платинест јубилеј од своето владеење.