ОТКРИЕНА ПРИЧИНАТА ЗА ПОВЛЕКУВАЊЕ НА РУСКИТЕ ВОЈНИ ДО ГРАНИЦА! Лидерот на Чеченија ја откри тајната на „победата на Украина“ – Киев извршил инвазија?

12,665

Лидерот на Чеченија Рамзан Кадиров на својот канал „Телеграм“ ја објави наводната вистина за наводното повлекување на руските војници!

 

Кадиров за повлекувањето на руската армија во Украина

Лидерот на Чеченија, Рамзан Кадиров , се обрати до јавноста преку својот канал „Телеграм“ и ја откри наводната вистина за наводното повлекување на руските војници за време на „специјалната воена операција“ во Украина која започна на 24 февруари 2022 година. Откако Украина започна контраофанзива минатата недела во североисточниот дел, како резултат на тоа, наводно, руската армија била турната до нејзината граница.

 

Кадиров на својот канал „Телеграм“ ги коментираше наводите на украинската разузнавачка служба која тврди дека имало повлекување на руските војници. Според неговите зборови, ваквите пораки кои се пласираат во јавноста се „подметнување“ што доаѓа од Запад.