На TikTok се појави љубопитно видео на кое се гледа како американските платеници се борат за Украина како се фотографираат на влезот во градот Изум, објави украинскиот сајт за вести strana.today.

„Еј момци, каде сме, по ѓаволите? – прашува еден од нив. “Во суво грозје!” – рефрен одговараат другите и победно креваат раце.

„Американците кои се борат за Украина влегоа во Изум“, забележува изданието под ова видео.

 

 

 

 

Во областа Свјатогорск, сојузничките сили треба да се борат против полските платеници кои се побројни од украинските борци овде. Ова го соопшти шефот на Доњецката Народна Република Денис Пушилин, цитиран од новинските агенции.

„Улогата на Полјаците, полските платеници, е доста актуелна во регионот Свјатогорск. Ова се веќе потврдени податоци. Освен тоа, има повеќе Полјаци отколку Украинци во регионот Свјатогорск“, истакна тој.

Началникот на ДПР Денис Пушилин пред еден ден изјави дека градот Свјатогорск, кој се наоѓа на територијата на Доњецката Народна Република, повеќе не е под контрола ниту на Народната милиција на Републиката ниту на вооружените сили. на Украина.