Путин: На ред сме ние! Западните тактики на Блицкриг против Русија не успеаја

8,763

Русија успешно се справува со финансиската и технолошката агресија од западните земји. Со сигурност може да се констатира дека нивната тактика на економски блицкриг против Руската Федерација не успеа.

Ова го изјави претседателот Владимир Путин на 12 септември за време на состанокот за економски прашања.

„Не дозволивме остра рецесија во економијата. Успеавме брзо да ја стабилизираме инфлацијата: постојат сите причини да се очекува таа да достигне околу 12% до крајот на годината.

Русија самоуверено се справува со надворешниот притисок, а всушност и со финансиската и технолошката агресија од некои земји.

Тактиката на економскиот блицкриг, налетот на кој сметаа, не успеа – тоа веќе им е очигледно на сите, а и на нив.

Гледаме дека постапките на нашите, најблаго речено, лошо добронамерници во последно време се главно непредвидливи и импулсивни. Тие се очигледно непрофесионални, а со тоа и импулсивни, што значи дека колку повеќе мораме да работиме во сопствената логика, да ја задржиме иницијативата. Не само да одговориме на некои непријателски чекори, туку доследно да ги решаваме нашите развојни задачи – во економијата, социјалната сфера, инфраструктурата“, прецизираше рускиот лидер.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog