Бугарска фолк пејачка неверојатно наликува на поранешната сопруга на рускиот претседател Владимир Путин – Људмила. Станува збор за Јорданка Варџијска, родена во Благоевград. Таа е една од ретките што може да се пофали со убедлива победа над приматот на нашето шоу Лили Иванова.

Тоа се случи во 1994 година, кога Варџиска победи на фестивалот „Пирин фолк“, а Лили Иванова остана трета. Таа има концерти и настапи не само кај нас, туку и низ светот. Иако дипломирала „Актерско мајсторство“ на локалниот универзитет, Јорданка Варџијска разви исклучително успешна музичка кариера, пишува Телеграф.

Возбудата е насекаде кај efbet.com

Таа е еден од основачите на „Пирин фолк“ и ги има освоено сите можни награди од фестивалот. Покрај тоа што е изведувач, таа е автор на многу текстови на песни и нивна музика.

“Многу слично. Тие се како две капки вода“, коментираат нејзините фанови, истакнувајќи ги многуте сличности што ги има со Људмила Путина, жената која 30 години беше шеф на руската држава.