Емотивен разговор на уставобранителот Ангелов со неговата ќерка: тато сакам да си дојдеш и да си одиме од оваа Северна Македонија и така самото име и е студено

1,115

Уставобранителот Горан Ангелов осуден на долгогодишна затворска казна поради настаните од 27 април објави емотивен разговор со неговата ќерка:

РАЗГОВОР СО ЕВА.

-Тато ти си терорист?Не сине ,од каде ти е сега ова?

-Другарките ми рекоа дека си терорист страшен и дека си затвор зошто си лош.

Дали си убил луѓе тато,терористите убиваат невини луѓе?

-Не ќерко јас ја бранев Македонија.

Тогаш така се викаше нашата земја, Македонија.

Ја бранев од едни луѓе што сакаа да и го сменатат името во Северна Македонија.

-Кога не си убил никого зошто те затворија толку долго дури 12 години само заради бранење на името Македонија?

-Македонија не е обично име ќерко .

Македонија е свето име и должност на секој граѓанин е да го брани тоа име.

-Па тогаш кој се тие што не го сакаа името

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog