Индија: Таткото на ќерката што почина од вакцината за КОВИД ги тужи ВЛАДАТА и Бил Гејтс

Hadassah Ein Kerem Hospital team members wearing safety gear as they work in the Coronavirus ward of Hadassah Ein Kerem Hospitall in Jerusalem on February 01, 2021, during a 3rd nationawide full lockdown, in an effort to prevent the spread of the Coronavirus. Photo by Olivier Fitoussi/Flash90 *** Local Caption *** מחלקה חולה מחלקת קורונה וירוס חולה חולים הדסה עין כרם רופאים אחיות עובדים מונשמים
768

Тужбата поднесена од ожалостен индиски татко во која ја обвинува индиската влада и застапникот за вакцини Бил Гејтс дека лажно тврдел дека вакцината против Ковид што ја уби неговата ќерка била безбедна и ефикасна, е упатена до Вишиот суд во Бомбај.

Во документите доставени до високиот суд, Дилип Лунават покажува како неговата ќерка Снехал Лунават (33), „која беше доктор и виш предавач во SMBT Dental College & Hospital“, почина само неколку дена откако ја прими вакцината за коронавирус Covishield од Серумскиот институт во Индија. .

Според тужбата, „од здравствените работници било побарано да добијат вакцини против корона“, а Лунават „кој бил лекар исто така бил принуден да се вакцинира на колеџот“.

„Преку различни органи, ќерката на подносителот доби уверување дека вакцините против корона се целосно безбедни и дека нема ризици или закани по нејзиното здравје“, се вели во тужбата, цитирајќи ги коментарите на индискиот генерален контролор за дрога В.Г. Сомани, кој рече: „Никогаш нема да направи нешто, одобри ако има и најмала загриженост за безбедноста. Вакцините се 110 проценти безбедни“.

Најчесто поставувани прашања објавени од владата на Утар Прадеш, исто така, наведува дека сериозните или сериозни несакани ефекти од вакцината се ретки и тврди дека „за секој таков сериозен ефект постои дефинитивен третман“.

По уверувања од различни владини извори и под притисок на нејзината професија, ќерката на Лунават ја зеде вакцината Ковишилд на 28 јануари 2021 година.