„ПАТЕТИЧКИ СЕ ОБИДИТЕ ЗА РАЗДЕЛБА НА РУСИЈА, ЌЕ ГО ПОЧУСТВИТЕ НАШИОТ НУКЛЕАРЕН АРСЕНАЛ! Медведев испрати уште пострашно предупредување до Западот

8,068
Нуклеарниот арсенал е најдобрата гаранција за зачувување на Русија, изјави денеска заменик-претседателот на рускиот Совет за безбедност Дмитриј Медведев.

Коментирајќи го, како што рече, „колосалниот“ советски нуклеарен арсенал што остана во Русија по распадот на Советскиот Сојуз, тој рече дека тоа е најдобрата гаранција за зачувување на руската моќ, пренесе ТАС С.

– Целиот стратешки нуклеарен арсенал тогаш беше оставен во оваа земја. И го одржавме на многу високо ниво. И тоа е најдобрата гаранција за зачувување на руската моќ – напиша Медведев на својот канал Телеграм.