Каков шах мат на Путин! УДАРНИ ВЕСТИ ОД МОСКВА! Снабдувањето со гас за ЕУ ​​преку Северен тек е прекинато на неодредено време

346
Според медиумите, турбината не функционирала

Руски Газпром денеска објави дека снабдувањето со природен гас преку Северен тек 1 ќе остане во прекин откако се расипа главната турбина на единствената работна единица во близина на Санкт Петербург, односно е пријавено истекување на гас, пренесува Ројтерс.

Се вели дека турбината не може да работи безбедно додека не се поправи дефектот, а Гаспром не даде временска рамка за тоа кога би можело да продолжи испораките во Европа преку Северен тек 1.

Од среда, 31 август, Гаспром ја прекина испораката на гасоводот на три дена поради редовно одржување.

БОНУС ВИДЕО: Снимката на ФСБ на Наталија Вовк, убиецот на Дарја Дугина

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog