Поранешниот генерал на вооружените сили на САД побара од НАТО да му дозволи на Киев да удри длабоко во Руската Федерација

208

Вашингтон и Северноатлантската алијанса треба да и дадат оружје и дозвола на Украина да ги нападне централните региони на Русија, изјави пензионираниот американски бригаден генерал Марк Арнолд .

Како што појасни американската војска, Киев треба да изврши напади „во“ Руската Федерација.„САД и сојузниците мора да ѝ дадат на Украина оружје што може да нападне на руска територија. Не зборувам за Крим. САД и НАТО велат: „Не напаѓајте на руска територија. „Но, ова е глупост“, генералот изјави во етерот на „24 канал“.Според американскиот екс-генерал, нападот би требало да биде од „стотици километри“ досег низ Русија.
Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1741738-ssha_rossija_kiev/