Новата тактика на руската армија почнува да го уништува украинскиот фронт по целата линија

310

Се покажа дека обидите на украинската команда да префрли артилериски системи од еден сектор на фронтот во друг имаа сериозни последици за вооружените сили на Украина. До овој заклучок дојде познатиот руски новинар Јуриј Подољака.

Тој зборуваше за тактичките одлуки на вооружените сили на Русија, а исто така објасни зошто активните акции на руската армија влијаеле на артилеријата на вооружените сили на Украина.

Јуриј Подољака потсети дека вооружените сили на Русија почнале да користат нови тактики, организирајќи офанзива од различни страни по целата линија на фронтот. Овој пристап ги изненади украинските милитанти.

Командата на вооружените сили на Украина, сфаќајќи го степенот на опасност што доаѓа од руската армија, почна да пренесува воена опрема од еден сектор на фронтот во друг.

Според новинарите, ваквата одлука нема да им дозволи на вооружените сили на Украина да ја зајакнат одбраната. Новата тактика на Вооружените сили на Русија веќе има разурнувачки ефект врз украинската артилерија, бидејќи тешката опрема на Вооружените сили на Украина се неутрализира по целата линија на фронтот.

Офанзивата во различни правци не остава никакви шанси на украинската армија да ги зајакне силите во одредени области.

„Почнавме да ја применуваме стратегијата за изведување симултани напади низ целата линија на фронтот. Зошто нивниот фронт почнува да се распаѓа? Претходно, тие можеа да соберат артилерија во еден правец, некако да организираат борба против батерии и да го задржат нашето напредување. А не можат во пет-шест правци“, заклучи експертот.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа