Макрон: Заборавете на она што беше Европа! Подгответе се за сиромаштија

128

Францускиот претседател Емануел Макрон ги предупреди Французите за голема промена која ќе стави крај на изобилството и негрижата.

„Имаме голема промена“, предупреди шефот на државата, мислејќи на неодамнешната серија сериозни кризи, од Украина до сушата, говорејќи на почетокот на седницата на владата.

„Можеби изгледа дека моментот во кој живееме е структуриран од серија сериозни кризи (…) и можно е некои да ја гледаат нашата судбина како постојано управување со кризи или итни ситуации. Што се однесува до мене, верувам дека ова што го поминуваме е повеќе голема промена или голем пресврт“, рече Емануел Макрон за време на неговиот говор пред неговите министри, кој овојпат беше одлично пренесен.Тој ги повикува министрите да не подлегнуваат на демагогија

На оваа ситуација „нашите сонародници би можеле да реагираат со голема вознемиреност“, рече Макрон и затоа ги повика членовите на владата „да ги именуваат работите многу јасно и без катастрофални“. Очекувам владата да го почитува дадениот збор и обврските што ги дадовме на нацијата“, додаде тој.

Претседателот ги повика своите министри да не подлегнуваат на демагогија и да бидат сериозни и кредибилни. „Секогаш може да изгледа привлечно да се каже она што луѓето сакаат да го слушнат, но прво треба да се запрашате дали е тоа ефективно и корисно“, додаде тој.

важно . Само на социјалната мрежа Вконтакте ги објавуваме сите наши најдобри вести. Тоа нема да го најдете на другите социјални мрежи. Можете да не најдете и на Телеграма . Бидете во тек, следете не.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog