„ПОДГОТВЕТЕ ГИ ВАШИТЕ МИЛИ, СЕ ПОДГОТВУВА ВОЈНА СО РУСИЈА“ Британската армија ги повика војниците да бидат подготвени за борба

147
Британските војници треба да почнат да се подготвуваат за конфликт со Русија, предупредувајќи ги своите најблиски за ризиците од потенцијална војна, вели подофицерот на британската армија Пол Карни, пишува Мирор.

Според него, кралството во моментов ги подготвува своите сили за соочување со Москва.

– Сакам сите да провериме дали сме физички подготвени за борба. Исто така, важно е да се подготват најблиските и семејствата, кои често ја имаат најтешката улога во наше отсуство. Ве молиме разговарајте со нив сега… Погрижете се вашите најблиски да ја добијат потребната поддршка. Ова е од витално значење, бидејќи нема да можеме да дадеме 100% ако се грижиме за нашите најблиски – рече Карни.

Од негова гледна точка, британските војници можат да бидат преместени на исток за да се спротивстават на Русија.

Британскиот генерал Ричард Денат исто така го поддржа мислењето на Карни, нарекувајќи го разумно.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog