СКАНДАЛ: Носителот на СДСМ за Тетово се пишал Албанец за да се вработи (фото)

215

За да се вработи во ЈУ Меѓуопштински центар за социјални работи Тетово, акутелниот носител на советничка листа на СДСМ за локалните избори во Тетово, Глигорије Стојановски, во пријавата навел дека е Албанец,

бидејќи во огласот било наведено дека истиот е наменет за вработување на кандидати Албанци, дознава Вечер.мк.

Со тоа Стојановски бил вработен со одлука на директорот на ЈУ МЦСР Тетово, земајќи го местото на други кандидати, слика која последниве неколку години откако СДСМ е на власт е се почесто,

како Македонци за да се вработат по партиска линија, на огласи се пишуваат како Албанци, Роми или Турци.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog