Македонија преживеала многу душмани и сатрапи, и домашни и надворешни. Македонија е вечна! Голем е тој бренд… Можете само, “под прозор да ни плукнете”, нам Македонците или и вие комшиите да станете Македонци.

“Браќа” бугари, ај па и на ваша глава!
Да даде Господ да си исчекате за Кан Аспарух, заеднички да си го чествувате со Татарите и со Монголите!
За да се успокој’т кокалците на праБ’лгарите и на всичките ханове, кои говореха на този език ут пратковината ви.
А ние Македонците ќе си ги чествуваме Светите браќа Кирил и Методиј заедно со сите словенски браќа.
Истото важи и за Св.Климент и за Св. Наум и за Цар Самоил…!
Македонија преживеала многу душмани и сатрапи, и домашни и надворешни.
Македонија е вечна!
Голем е тој бренд…
Можете само, “под прозор да ни плукнете”, нам Македонците или и вие комшиите да станете Македонци.
Можете да бирате…
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа