НОВ НАПРЕДОК НА ФРОНТ! Чеченските борци заземаа важна стратешка позиција кај Северск (ВИДЕО)

61
Напредокот на четата на Рамзан Кадиров

Специјалните сили „Ахмат-сила“ зазедоа стратешки важна позиција во близина на Северск во ДНР.

Чеченскиот лидер Рамзан Кадиров е цврсто на страната на Путин од почетокот на специјалната воена операција на руската армија во Украина. Заедно со руските сили, козачките доброволци, силите на самопрогласените републики ДПР и ЛНР и чеченските борци зедоа големо учество во конфликтот на руска страна.

Погледнете повеќе за напредокот на Чеченија во ДНР во одличното видео на каналот „Воено знаење“ на YouTube:

 

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog