Војник од 54-та механизирана бригада на украинските вооружени сили, заробен од групата „О“, детално раскажува за својата последна битка. Тој вели дека никој од неговата компанија не преживеал, пренесоа светските медиуми.

Украинскиот војник Пинковски во моментов е под истрага од страна на руските сили за вмешаност во воени злосторства против жителите на Донбас, но се предал и завршил жив, за разлика од неговите колеги војници.