АЈДЕ АИРЛИЈА! Цела СДСМ оди со шефот! Бранко ја формира новата партија ЗА НАША МАКЕДОНИЈА

1,891

NEWS1.MK дознава дека при крај се процедурите за формирањето на нова партија. Името дознаваме ќе биде „За наша Македонија“. Зад партијата стои поранешниот претседател Бранко Црвенковски со сите негови структури. Нашиот извор вели дека претходно Црвенковки и лобито од Охрид, оствариле контакти и средби со политички актери,а меѓу нив и еден поранешен градоначалник на Охрид.Најверојатно лидер на партијата „За наша Македонија“ ќе биде Максим Димитриевски.