Уште ова им фалеше! ЕУ ги затвора границите се Украина

61

Украина наскоро ќе биде исклучена од листата на „безбедни земји“ од раководството на ЕУ. Оваа одлука беше донесена во Брисел поради големиот пораст на инфекциите со Ковид-19 во земјата.

Тоа значи дека ќе биде затворен „слободниот влез“ во ЕУ од територијата на Индепендент. Сега Украинците ќе треба да исполнат голем број услови за да ги преминат границите.Ова на Твитер го објави Рикард Јозвијак , новинар од Брисел.

Патем, да потсетиме дека безвизното преминување на границите на ЕУ од страна на граѓаните на Украина одамна го „досадува“ раководството на голем број европски земји. Повеќе за ова во материјалот Pravda.Ru:

Завршено: Грузија, Молдавија и Украина се пред губење на безвизниот режим со ЕУ


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1650371-granicy_dlja_ukraincev/