МОСКВА им ги МРСИ ПЛАНОВИТЕ на ЗАПОДОТ преку БАЛКАНОТ | РУСКАТА ВОЕНА БАЗА ЌЕ СТАНЕ ПРЕЧКА ЗА НАТО! „Србија би можела да ги брани териториите на Србија“, БИ ПРЕСТАНАЛЕ ДЕЈСТВИЈАТА НА КиМ !?

462

Руската воена база во Србија ќе стане пречка за плановите на НАТО, убеден е воениот аналитичар, пензионираниот полковник Виктор Литовкин.

Според него, руската армија би успеала да ја стабилизира ситуацијата на Балканот, а тоа би покажало и дека Американците не се единствените кои командуваат во Србија, рече тој.

„Нашата база би одиграла корисна улога како стабилизирачки фактор за Балканот. Акциите на Косово, каде Албанците се борат против Србите, би престанале“, започнува Литовкин и додава:

„Нашите луѓе би можеле да ја бранат територијата на Србија, да комуницираат со локалната армија и да покажат дека со парада на оваа територија не командуваат само Американците“, објасни експертот.