Путин побеснал по експлозијата во Крим? Денес русите ќе нападнат жестоко! Системи C 400 и огромна воена опрема се движи низ Мариопол забележан и огромен број на војска

265

Во привремено окупираниот Мариупол забележано е движење на воена опрема на руските окупатори. Освен тоа, во градот продолжува и прикриената мобилизација.Ова на каналот Телеграм го објави Петро Андриушченко, советник на градоначалникот на Мариупол. Според него, движењето на четири трактори со фрлачи C – 300 и ознаки „V“ е забележано во периодот од 8 до 8 до 20 часот наутро на 9 август долж авенијата „Металургив“ и авенијата „Никополски“ во насока Доњецк.„Бидејќи денес нема потврда за воведувањето на овие инсталации во Мариупол, тоа е слично на префрлањето на системот за воздушна одбрана поблиску до линијата на фронтот “, појасни Андриушченко.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog