Огромен пораз на владата на СДСМ и ДУИ! Македонија има највисока инфлација во Европа после балтичките земји

70
⚠️ Македонија на врвот по инфлација!
📌Лошото владеење на СДСМ и ДУИ нѐ искачи на врвот на листата во Европа според висината на стапката на инфлација.
🚩Според објавените податоци за годишната инфлација (на 21 држава засега), Македонија е на 4-тото место. Годишната инфлација во Македонија е и двојно повисока од годишната инфлација во Албанија во јули 2022 година.
Ова покажува дека животот поскапе значајно повеќе кај нас дома отколку во Европа. Ако на ова додадеме дека порастот кај платите не ја следи инфлацијата, тогаш јасно е дека се случува значајно осиромашување❗️
May be an image of text that says '25. годишна стапка на инфлација во јули 2022 година (во %) 22.7 21.0 20.8 20. 15. 16.0 10. 12.8 11.7 11.6 11.5 10.8 10.6 10.4 9.6 5. 9.4 9.3 9.3 8.5 8.4 7.9 7.5 6.8 6.5 BNHoL BBler литванија македонија словачка словенија холандиа грција шпанија deuny elnuueg exode португалиа relide луксенбург австрија германија италија финска албанија франци малта'Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog