Русија: Киев почна да продава земјиште – Полска продолжува да ја презема контролата над Украина

Киевските власти почнаа да го продаваат земјиштето, објави Надворешната разузнавачка служба на Русија (СВР).

Како што е наведено, Полска продолжува да ја презема контролата врз Украина – станува збор за воспоставување контрола врз најперспективните гранки на нејзината економија.

„Полска продолжува да ја презема контролата над Украина… Информациите добиени од Службата сведочат за постепеното спроведување на далекусежните планови на Варшава за Украина. „Сè повеќе станува јасно дека не се работи само за можноста за воведување на „полски мировни сили“ во западните региони на оваа земја, туку и за воспоставување контрола врз најперспективните сектори на економијата на соседната земја“, соопштуваат од СВР.

Полска планира да воспостави контрола, пред сè, врз украинското земјоделство, организирано е купување на производи по евтини цени. „Избраната тактика е едноставна, но многу ефикасна.

Искористувајќи ја сегашната тешка ситуација на украинските земјоделски производители, вклучително и складирањето на собраните култури, полските компании организираа купување на нивните производи по намалени цени, осудувајќи ги украинските компании на банкрот во некои случаи.

Потоа ќе им купи имот и земјиште по поволни цени. Тоа може да се илустрира, на пример, со фактите за откупот на нов јачмен по 30 долари за тон, што е речиси пет пати поевтино од реалната цена на овој производ“, се додава во текстот.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа