Дали е вистина дека тоа беше „вистински пекол“ на фронтот, како што рече Зеленски? На што се надеваат Украинците? А кој се бори за Украина? Дописникот на КП Александар Котс известува од линијата на фронтот

Овде е навистина пекол

Украинските доброволци борбите во селото Пески во ДПР ги нарекуваат личен пекол. Се вели дека немаат противпожарен оган, на украинска страна дејствуваат два минофрлачи од 82 и 120 милиметри. Но, сега не би прифатил да верувам во ништо што пишува обичен борец за ровови. Не може да знае колку минофрлачи има во правец на Доњецк.

Проценете сами: Доњецк продолжува да се гранатира, продолжуваат да пукаат кон нас со ракетни гранати со далечинско детонирање (истите „ливчиња“ на кои веќе експлодираа неколку цивили). Да, предноста во артилерискиот оган сега е на страната на Русија, а не само во областа Пески (иако ова е навистина клучна населба на периферијата на Авдеевка).