Ќе ни се случи 2001? Левица предупредува дека се подготвува сценарио како во 2001 со предавањето на оружјетo на Украина?

588
31 тенк (а не десетина) и 4 авиони помалку во арсеналот на АРМ. Со тенденција да продолжи процесот на „помагање на Украина“.
Некој опасно и смислено ја редуцира борбената готовност на армијата во време на глобално геополитичко репозиционирање, во кое се можни секакви сценарија…
Пред конфликтот во 2001, имаше сличен процес на слабеење на АРМ, тогаш, ако добро памтам, преку формациско и кадровско „реорганизирање“… Се разбира, и тогаш по препорака на НАТО.