Додека од СДС се плашат името да и го спомнат затоа што беше со Бранко и против промена на името и бугаризација од ВМРО се простуваат од Илинка Митрева! Илја Димоски и Милошевски: Учевме дипломатија од Митрева

263
📌 Бевме политички соперници, но секогаш во дебата на ниво и со почит, и најбитно, без разидување за националните надворешно-политички интереси на Македонија. Илинка Митрева беше личност и политичар со свои принципи, на кои им остана доследна до крајот❗️
Сочувство до најблиските. Вечен и спомен.
May be a black-and-white image of 1 personМожеби ќе ти се допаѓа
My Blog