Украинските медиуми го прикажаа моментот кога беспилотно летало камиказе „Switchblade“ нападна цивили на контролен пункт во областа Брјанск.

За време на нападот на граничниот премин Троебортно, еден молдавски државјанин загина, а тројца се повредени (жител на Гагаузија е во тешка состојба на интензивна нега).

Според локалните медиуми, Министерството за надворешни работи и евроинтеграции на Молдавија ја потврдило информацијата за смртта и повредата на нејзините државјани.