Порака од внуката на Вера Циривири-Трена до власта: Ќе изгубите, вистината не се брише со потписи на предавници!

За мојата тетка (на мајка ми сестра) Вера Циривири – Трена убиена кукавички и од грб, силувана постмртно, измачувана, за мојата друга тетка Нада Циривири стрелана а претходно сликана од Бугарскиот окупатор, ниту јас ниту еден Македонец ќе ви се извини!

Ќе паднете во бездната на неправдата и не вистината, затоа што фактите се едно, а вашите силувања кон Македонецот се сосема нешто друго! Затоа ќе изгубите, а вистината и историјата не се бришат со потписи на предавници, туку остануваат запишани во колективната меморијата за навек!

А наша задача е на нив постојано да ве потсетуваме!!! Јас би го ставила акцентот на ова ПОСТОЈАНО!

(Фејсбук статус на Мимоза Рајл)

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа