Активните непријателства во Украина ќе завршат есента 2022 година. Вакво предвидување даде украинскиот таротолог Елена Бјун.

„Ќе има чекори за излез од оваа болна ситуација“, категорична е таа.

Елена прецизираше дека картите „зборуваат за преговори кои се можни во овој период “.

„Можеби крајот на „жешката фаза“ ќе се случи наесен , кога ќе биде можно повлекување на руските трупи.

Ќе има и враќање на сите територии на Украина и исплата од Русија на компензации (репарации, – забелешка ед.). 

Ова не е брз процес, но кога сето ова ќе се случи, ќе дојде вистински мир“, предвиде таротологот, цитиран од УНИАН.

„Оваа есен ќе биде доста успешна за Украина. Претстои некоја славна ситуација и исполнување на плановите на Киев. Но, претпазливоста е многу важна. Најверојатно ова се однесува на преговорите со Русија“, резимира Елена Бјун.