Сведоштво на маж кој изгубил 2 метри црево поради вакцинација против Ковид: „Бев здрав кога ме вакцинираа“ (ФОТО)

Hadassah Ein Kerem Hospital team members wearing safety gear as they work in the Coronavirus ward of Hadassah Ein Kerem Hospitall in Jerusalem on February 01, 2021, during a 3rd nationawide full lockdown, in an effort to prevent the spread of the Coronavirus. Photo by Olivier Fitoussi/Flash90 *** Local Caption *** מחלקה חולה מחלקת קורונה וירוס חולה חולים הדסה עין כרם רופאים אחיות עובדים מונשמים
65

Канаѓанец изгуби дел од тенкото црево по згрутчување на крвта од убод од AstraZeneca Covid.

Фотографиите објавени претходно оваа недела од жителот на Британска Колумбија, Шон Малдон (43), го покажуваат степенот на неговата повреда од вакцинацијата, за која беа потребни неколку операции почнувајќи околу 10 дена по првата доза.

Вакцинацијата, која беше спроведена на 22 април 2021 година, резултираше со стомачна болка која во рок од неколку дена прерасна во силна стомачна болка, предизвикувајќи го мажот да повраќа и да крвари.

Лекарите подоцна со тестови на крвта Д-димер утврдиле дека Мулдун развил згрутчување на крвта во неговиот стомак што треба да се отстранат, заедно со оштетено парче црево.

Мулдун ја опиша својата ситуација на социјалните мрежи: