Израелското разузнавање предвидува колапс на НАТО: Тие треба да исчезнат поради нивната бескорисност

233

Поранешниот израелски разузнавач Јаков Кедми предвидува колапс на пактот за НАТО.

Тој нагласи дека Северноатлантската алијанса треба да исчезне поради нејзината бескорисност.

 

Како воена сила таа (НАТО) не претставува ништо, убеден е Кедми.

„НАТО е организација која може само да ги комплицира односите и да ги вовлече САД во конфликт што не го сакаат. НАТО не може да им помогне на САД“, изјави Јаков Кедми за Воени дело, пренесува „Новости“.