Целта на СДС и ДУИ е да се предизвика говор на омраза за да отпочне граѓанска војна?

52
Не паѓајте на глупи провокации од ботови – денес им е приказната дека било провокација што се врвело под мостот, ко да е забеането да се врви од таму. Провокации да изнудат емотивен одговор како земјата ни е поделена, како не смее негде да се оди затоа што доминантно се бизниси на Албанци. Сакаат скотовите да извлечат говор на омраза кон Албанците со што би оправдале и чинот на вадење пиштол и би ги дискредитирале протестите.