Подршка од Србија за протестите: Не ви требаат преговори со фашисти

„Нема преговори со фашисти“
Има и ние што уште креваме востанија во јули, наместо привилегирани €еколози на „заслужен“ одмор, затоа што империјалистите што создаваат материјални услови за овие вториве да бидат на одмор, тоа го прават на грбот на нас угнетените и двајцата со нивните угнетувачки. систем на експлоатација во светската поделба на трудот и политичка злоупотреба и ментално вознемирување.
Македонија (не Северна Македонија) веќе некое време е на тапет на империјализмот, да бидам искрен, откако нивните државни структури покажаа волја да се приклучат кон „европската заедница“ пред повеќе од 17 и пол години, што го мачи народот. во последниве години. Без прашање, тие го сменија името на нивната земја како услов за пристап до „светот“ (прво, се разбира, во НАТО) и сега кога на ред е „светот“ (ЕУ) да го отвори кесето и дополнително да ги интегрира. во неговиот систем на поделба на трудот за да можат и тие конечно да „осамна“, се присетија на новите услови за македонскиот идентитет и потекло. Значи, ако не постои можност да ве компромитираат со војна и националистички акции како што тоа го прават во случајот со Србија (кои се директно и индиректно предизвикани од нивниот империјализам), ако немаат судство за кроење и ако имаат Веќе ве подложивте во добра мера на империјалистички закони, тогаш идентитетот останува, особено ако истражувањата покажат дека 80% од македонските граѓани ја сметаат Србија за пријател, додека само 8% ја сметаат за ЕУ.
Формално сега ЕУ, Бугарија и Франција ја принудуваат Македонија да признае дека македонскиот јазик има бугарски корени, да го признае бугарското малцинство и да го укине „говорот на омраза“ против Бугарија. Неформално, за ова отворено се залагаат бугарските сојузници во ЕУ и НАТО (а западните агенции известуваат), погледнете ги чудата, тие бараат решение кое ќе ја зајакне „европската перспектива“ на Скопје и ќе ја ограничи руската (и секако српско) влијание на Балканот (т.н. „западно“).
Во меѓувреме тој наш проимперијалистички платеник го убедува македонскиот народ „добро да размисли“ за европската перспектива, затоа што можеби сме го потпишале Бриселскиот договор (т.е. тој, народот не), можеби земаат далеку дел од нашата територија, можеби го доведуваат во прашање и нашиот идентитет, не претставуваат како белосветски криминалци, можеби не уапсија пред две децении, но наши луѓе, како инаку би ги удвоиле платите во Србија (и двојно поголема плата за двете најпрофитабилни индустрии на ЕУ, додека другите грмат). Навистина е тешко за национален идентитет, но кога џебот е „полн“ тогаш идентитетот го засипува паричникот (може да помислите колку е полн во капиталистичката периферија, можеби кога ќе ги прегазите мртвите). А Либос се на одмор и не можат да се занимаваат со овие тешки теми, и тоа е токму сега кога цивилизирана нација (против варварските Срби) се крена на нозе против империјалистичките господари на Либос во форма на ЕУ.
Затоа сме тука најотворено да го поддржиме македонскиот народ, да не поверува случајно во некакви „добри намери“ на евро-американските фашисти, бидејќи тие не постојат, само гол капиталистички интерес завиткан во европска перспектива и бескрајна серија на состојби со крајна цел зајакнување на империјализмот. Сакаме прво да го отфрлат овој срамен предлог и да не застанат тука, туку да ја тргнат ЕУ од грб, да го напуштат НАТО и формално да се свртат кон земјите кои негуваат идентична прогресивна и слободарска линија. На крајот на краиштата, идеолошки сме најблиску до македонската левица и народот, не поради идеологијата како таква, туку затоа што ништо не може да раздели што спојуваат материјалните и класните услови.
Да живее Македонија!
Да живее Србија!
Долу ЕУ!
Долу империјализмот!
Фото: TW/Мојсоската
RNP-F

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа