Вечерва да биде најмасовен протест! СДСМ и ДУИ планираат да стават потпис на протоколот

234
ГРАЃАНИ,
од соседна Бугарија пристигна вест дека Бугар Османи има договорено посета на Софија со цел да стави потпис на душманскиот Протокол, со кој засекогаш се затвораат вратите на ЕУ за Македонија, а се отвараат за Албанија!
Самата живковистка Генчовска потврди дека „се е договорено со Османи“, а таа се што изјави, точно си кажа!
Единствена пречка се граѓанските протести и стравот на власта од реакцијата на народот, доколку тоа го направи следниве денови.
Доколку сакате да го спречиме Бугар Османи да стави потпис во наше име на тој предавнички акт, а дополнително да се принуди Таче Обаче на повлекување, ВЕ ПОВИКУВАМ на најмасовните протести во историјата на Македонија!
КРЕВАЈ СЕ НАРОДЕ!!!
НОЖ ДО КОСКА Е!!!
ЌЕ НИ ЗАПЕЧАТАТ СУДБИНАТА, во ЕУ никогаш нема да влезиме! Ниту тогаш со тој потпис!
Тоа одговара само на непријателите на ЕУ, кои веќе јавно го поддржаа тоа “френско положение“!
Ако се потпише Бугар Османи утре, задутре… нема назад! Крај и со Македонија и со ЕУ!
Затоа најмасовни протести во Крива Паланка, Делчево и Ново Село!
Вечерва во 19.00 пред Влада, ПОВТОРНО и ПОВТОРНО сите заедно, НАЈМАСОВНО, да грми, земја да се тресе… народниот глас да се чуе!!!
Простете, јас секогаш кога сум во можност, од лични причини, сум со вас!
МОЖЕМЕ ПОИНАКУ ВО ЕУ!
ЧЕШКИОТ ПРЕДЛОГ ЌЕ БИДЕ ПОДОБАР!
КОЛКУ ПОСИЛЕН ОТПОР, ТОЛКУ ПОДОБАР ПРЕДЛОГ!