КАДИРОВ ТРДИ: Напредни групи на армијата веќе влегле во Лисичанск, тој наскоро ќе биде ослободен!

149
Нов воен успех на руските сили е неизбежен

Прогресивните армиски групи веќе влегоа во Лисичанск, изјави чеченскиот лидер Рамзан Кадиров.

– Херојот на Русија, Замид Чалаев, оддалеку го набљудува Лисичанск, град во кој веќе влегле првите прогресивни групи и кој наскоро ќе биде ослободен од украинските окупатори. Нема да потрае долго. Иако украинските нацисти повторно ќе ни раскажуваат приказни за утврдените луѓе од Бандера кои со лопати ќе ги одбиваат нападите на сојузничките трупи – напиша Кадиров на својот канал на Телеграма, објавувајќи видео снимено на периферијата на градот.

В