Четири пати вакцинираниот Фаучи повторно бил позитивен на КОВИД – Тој исто така земал Паксловид на Pfizer и неговите симптоми се влошиле

73

Фаучи е повторно позитивен откако ја зема пилулата Pfizer против СОВИД-19, тој вели дека симптомите се „многу полоши“.

 

Д-р Ентони Фаучи (81), во вторникот (28-ми јуни) потврди дека боледува од симптоми на „враќање на СОВИД“ откако бил лекуван со пилула Паксловид на Фајзер за СОВИД-19.

Фаучи беше позитивен на САРС-КоВ-2 на 14 јуни со благи симптоми. Кога неговите симптоми малку се влошиле, Фаучи започнал петдневен курс на Паксловид на 15 јуни.

По тој курс, Фаучи рече дека е негативен на САРС-КоВ-2 три дена по ред. Решил да биде повторно тестиран четвртиот ден. Резултатот повторно беше позитивен.

 

Според Фаучи, кој бил вакциниран четири пати против СОВИД-19, неговите симптоми биле „многу полоши“ по втор пат .