Лидерот на руската работничка партија: ШВЕДСКА И ФИНСКА, се чека одмазда

150

Влезот на Шведска и Финска во НАТО е нивен избор, но тие земји мора да разберат какви последици ќе има врз нивните врски со Русија, изјави Леонид Слуцки.

Лидерот на Либерално-демократската партија на Русија (ЛДПР) и претседател на Комитетот за меѓународни прашања на Државната дума, исто така, на каналот Телеграм изјави дека Северноатлантската алијанса, предводена од САД, постојано се обидува да се приближи до руските граници. и таа завеса за мантри“.

„За Русија, проширувањето на НАТО на исток не започна со поканата на Алијансата на Шведска и Финска да се приклучат, туку со прекршување на ветувањата што некогаш му беа дадени на Советскиот Сојуз“, рече рускиот претставник.