ПУТИН ИМ УДРИ КЛОЦИ НА 8 ГРЧКИ ДИПЛОМАТИ! Имате 8 дена да си ги соберите парталите и да си одите

396

Министерството за надворешни работи на Русија денеска на амбасадорот на Грција му врачи нота за протерување на осум грчки дипломати.

„Амбасадорката на Грција во Русија Е. и протерување на руски дипломати“, се вели во соопштението.Руското министерство, пренесува Ројтерс.

 

Министерството потврди дека на амбасадорот му била врачена нота со која се прогласуваат осум грчки дипломати за непожелни во Русија, кои се должни да ја напуштат земјата во рок од осум дена.

„Беше нагла