Единствените наследници на АСНОМ – Левица за своја химна ќе ја прогласат “Во борба”

„Со векови окованa во пранги,
под ропство пишти Македонија,
појќе не трпиме бесчесни лаги,
во бој последен борци влегоја
Во борба, во борба, во борба,
македонски народе!
За света народна слобода
со песни и радост се мрее!
Излеговме ни смели партизани,
над нас на Гоце знамето се вее,
во гори, полја и на сите страни,
фашистка крв насекаде се лее.
Синови сме на нашта Татковина,
на илинденските наследници,
строиме живот, слобода, иднина,
за жени, деца, старци, младинци“
p.s. На последната седница на Президиумот, партизанската антифашистичка народна песна ‘ВО БОРБА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ’ беше усвоена за официјална партиска химна на Левица! ✊❤️
Химна - Левица
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа