Полека ни ја кројат судбината! Во Бугарија одобрен францускиот предлог од инстутуциите

103

МРФ достави до канцеларијата на Националното собрание предлог-одлука со која се одобрува францускиот предлог за преговарачка рамка за членство на Северна Македонија и Албанија во ЕУ.

Ова го соопшти лидерот на партијата Мустафа Карадаи на брифинг по гласањето за недоверба на кабинетот на Петков.

„Зошто го направивме тоа – една година овие министри, чија оставка ја прифативме пред малку, и половина година ова гласање за недоверба, ништо не направивме во оваа насока. Напротив, можеме да кажеме дека беа обидувајќи се да го спречи „Овој процес, со едно зборување во Брисел, а друго во Бугарија. Тоа е како лага“, рече Карадај.