Вакцинација или случајност?! СИНДРОМ НА ненадејна смрт

188

Во последниве недели, медиумите ширум светот почнаа да го истакнуваат медицинскиот феномен наречен „синдром на ненадејна смрт на возрасни“ или SADS, во она што се чини дека е јасен обид да се прикрие реалноста на смртните случаи од вакцините за СОВИД.

 

SADS е исто така кратенка за „Синдром на ненадејна аритмија“, првпат идентификуван во 1977 година. Главните фактори за SADS (и ненадејна возрасна смрт и верзијата на ненадејна смрт поради аритмија) вклучуваат недијагностициран миокардитис, воспалителни состојби и други состојби кои предизвикуваат електричен систем абнормалности, срце, што предизвикува срцев удар. Иако беше познато дека SADS се јавува порано, она што е ново е распространетоста на овој претходно редок настан.

Историска распространетост на SADS

Според Британското здружение за срце, има околу 500 случаи на SADS во ОК секоја година. Британската канцеларија за национална статистика, од друга страна, покажува многу помалку случаи. ONS наведува вкупно 128 случаи на SADS (сите возрасни групи, без разлика дали се наведени како срцев удар или непознати) во 2016 година, 77 случаи во 2017 година, 70 во 2018 година, 107 во 2019 година и 139 случаи во 2020 година.

Иако е тешко да се добијат податоци за зачестеноста на SADS за 2021 и 2022 година, инциденцата очигледно е доволно зголемена за да предизвика загриженост во некои земји. Пред пандемијата, САДС беше акроним за Синдром на ненадејна аритмија, кој беше редок и со оскудни истражувања за него, освен што сочинуваше околу 30% од неочекуваните срцеви смртни случаи кај младите луѓе.

Но, денес тоа веќе не е реткост и SADS практично е на стероиди додека бројот на ненадејни смртни случаи на млади возрасни се акумулира низ целиот свет. Бројките се толку загрижувачки што во Австралија, на пример, Институтот за срце и дијабетес во Мелбурн Бејкер воспоставува нов регистар SADS „за да добие повеќе информации“ за овој феномен.

Според портпаролот, секоја година има околу 750 случаи на САДС во Австралија. Во Соединетите Држави, просечниот годишен број на смртни случаи од Соединетите држави се вели дека е околу 4.000.

Од воведувањето на вакцината против Ковид, вестите се полни со извештаи за млади, здрави и често спортисти кои умираат „без причина“, а лекарите велат дека се „збунети“ поради тоа. Лекарите и научниците во Австралија дури ги покануваат сите помлади од 40 години да го прегледаат своето срце, дури и ако се здрави и фит.

Од друга страна, секој мислител може јасно да ја види корелацијата помеѓу инјекциите, кои денес се добро познати по нивната способност да предизвикаат воспаление на срцето и порастот на ненадејната смрт кај младите и здравите луѓе.

Стотици спортисти колабираа и починаа по вакцините

Меѓу спортистите, инциденцата на ненадејна смрт историски се движела помеѓу 1 од 40.000 и 1 од 80.000. Анализата на 13 смртни случаи меѓу натпреварувачки спортисти помеѓу 1980 и 2006 година во Соединетите Држави идентификуваше вкупно 1.866 случаи во кои спортист ненадејно колабирал или ненадејно починал. Тоа се 1.866 случаи кои се случуваат во период од 27 години, што ни дава годишен просек од 69 случаи во САД.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа