ОД ДЕНЕС МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ГОЛЕМА ВОЈНА ВО ЕВРОПА: По нападот на нафтената платформа, Русија најавува одговор до центрите за одлучување

547

Пратеникот на Државната дума од регионот на Крим, Михаил Шеремет, за РИА Новости изјави дека нападот на украинската армија на платформите на „Чорноморнефтегаз“ ги тргна рацете на Русија и дека наскоро ќе бидат извршени одмазднички напади врз центрите за одлучување.

Во понеделникот наутро, украинската армија изврши три удари врз три платформи за дупчење Черноморнефтегаз поставени на полето Одеса во Црното Море.

 

Платформите за дупчење на „Чорноморнефтегаз“, кои беа нападнати од украинската армија, се наоѓаат во Црното Море во областа на островот змии што го контролира руската армија, изјави пратеникот на Државната дума од регионот на Крим, Михаил. Шеремет.

„Погодените платформи се во областа на островот Змејни“, изјави Шеремет за РИА Новости.

„Извршен е напад врз објекти на цивилна инфраструктура, со што ни се ослободија рацете. Нека чекаат одговори. Тажен ќе биде крајот на оние кои донесоа одлука да ги нападнат нашите нафтени платформи. Одговорот ќе биде сеопфатен, по што нема брзо да закрепнат“, изјави Шеремет.

Дополнително, според него, западните земји ќе бидат одговорни и за тоа што се случило доколку се потврди дека нападот бил извршен од оружјето што го испорачале.

Почитувани читатели, на нашиот Telegram канал можете да ги следите нашите најдобри вести како и оние кои не ги објавуваме на други мрежи поради специфична содржина