Русите се засилија! Крстосувачки ракети и подобранци над Одеса

169

Шефот на Николаев ОВА Виталиј Ким не ги исклучува обидите на окупаторите да го нападнат Николаев и забележува дека руското слетување на Одеса заобиколувајќи го градот е нереално.

Русија сè уште не ги повлече војниците од Крим и окупираната област Керсон за да упаднат во Миколајев, но напад врз градот се уште е можен. Наместо тоа, пристапот до Одеса преку Очакив е малку веројатен за окупаторите, рече Виталиј Ким, шеф на Регионалната државна управа на Миколајев.

Ова го соопшти шефот на регионалната воена администрација во понеделник, 20 јуни на етерот Freedom.Ua. Тој е цитиран од локалните телеграмски канали.

„ Се разбира, заканата од напад врз Миколајев останува, но не гледаме концентрација на сили од Крим и регионот Керсон за да се подготват за офанзивни операции “, рече Виталиј Ким.