„ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВОЈНА СО РУСИЈА“ Британското воено раководство издаде наредба до војниците на кралството

225
Поранешниот директор на британските специјални сили, генерал Адријан Бредшо, изјави дека Обединетото Кралство мора да се „подготви за војна“ за да ја одврати Русија.Бредшо ја коментираше изјавата на новиот шеф на британската армија, генерал Патрик Сандерс, кој им порача на војниците дека мора да се подготват за борба „уште еднаш во Европа“ .

– Да, тој е апсолутно во право. Тоа е суштината, со соодветна подготовка за војна, со воспоставување цврсто одвраќање, ќе ја спречиме војната – изјави тој за Би-Би-Си.

Рускиот претседател Владимир Путин покажа дека „тој е подготвен да преземе ризици и да се вклучи во отворена војна во Европа “, рече Бредшо.