„Поканувам волонтери во нашата република, ќе се создадат сите услови. Украина е само име, НАТО се бори против Русија, издвојува милијарди, оружје, нејзините специјални сили. Ги видовме, уништивме, така треба да биде, стотици илјади доброволци. Да се ​​биде волонтер е најголемата награда, никој не му се јавува, тој сам излезе, стана да ја брани својата татковина“, рече Кадиров.