Бугарски медиуми: Ако го тргне Бугарија ветото тоа ќе биде огрома победа за Македонија! Ниту еден од бугарските услови наведени во Рамковниот став од 2019 година не се појавува во предлог-одлуката на Европскиот совет

124

Агенција за информации БГНЕС

Ниту еден од бугарските услови наведени во Рамковниот став од 2019 година не се појавува во предлог-одлуката на Европскиот совет за почеток на преговори со ПКМ за членство во Европската унија. Само условот, кој не е дел од Рамковниот став и кој беше објавен во 2021 година, за вклучување на Бугарите во уставот на ПКМ, е отсликан во заедничкиот став на Советот.