Воен експерт Сивков: Русија вклучи помалку од 10% од својата армија во специјална операција во Украина ако се вклучи со поголема армија ќе се прошета низ цела Европа

222

Потпретседателот на Руската академија за ракетни и артилериски науки, воениот експерт Константин Сивков изјави дека руските вооружени сили не користат повеќе од 10 отсто од своите ресурси во специјална операција во Украина.

„Најпарадоксално е што сите западни земји всушност војуваат со нас, но ние сè уште не сме ги ни започнале силите. Ако ги погледнеме позициите на вооружената борба, тогаш помалку од 10 отсто од руските вооружени сили се вклучени во специјална операција во Украина.

 

Како што претходно објави Јавната служба, серија од шест дизел-електрични подморници од проектот 636,3 „Варшава“ ќе бидат произведени во бродоградилиштето „Адмиралитет“, едно од најстарите руски бродоградилишта, по налог на руската морнарица.

Планираме во 2023 година да склучиме соодветен договор за изградба на серија од шест подморници од проектот 636,3 за Северната флота, а во 2024 година ќе започнеме со негова реализација“, се вели во соопштението.

Почитувани читатели, на нашиот Telegram канал можете да ги следите нашите најдобри вести како и оние кои не ги објавуваме на други мрежи поради специфична содржина