ЌЕ БИДЕ ПОСЕРИОЗНО ОД ВИЕНАМ И АВГАНИСТАН: На Америка и се заканува фијаско во Украина, ќе има изненадувања (ВИДЕО)

232
Поразот на САД и Западот во Украина ќе биде посериозен отколку во Виетнам и Авганистан, изјави лидерот на полската владејачка партија „Право и правда“, вицепремиерот Јарослав Качински.

– Имајте на ум дека поразот на Западот во Украина, пред се во САД, ќе биде нешто посериозен отколку во Виетнам, а да не зборуваме за Авганистан – изјави Качински во интервју за Газета Полска.

Како што истакна, вооружениот конфликт „секогаш со себе носи елемент на изненадување“.

Качински смета дека Западот не треба да инсистира на избегнување на воено решение на конфликтот, бидејќи тоа води кон „во одредена смисла стануваме послаби“ во однос на спротивната страна, која е во бескомпромисно расположение.